Badkamerrenovatie (Maarheeze)

Badkamer renovatie Maarheeze.
De familie Warendorff uit Maarheeze zat al langer tegen badkamer renovatie aan te hikken, echter konden ze het nu niet meer uitstellen aangezien onderdelen kapot gingen. Verder was er duidelijk te zien dat de afzuiging niet meer optimaal werkte en dat het niet meer met een keer hard schrobben op te lossen viel.

Dilemma wel of geen bad.
Aangezien de badkamer niet heel groot was moest er een keuze gemaakt worden: Een nieuw bad met als consequentie douchen in bad of een grote inloopdouche zonder bad. Na lang wikken en wegen is er toch gekozen voor een ruime douche. De reden hiervoor was vooral dat het bad er altijd voor de kinderen was en naarmate deze ouder worden ze bijna alleen nog maar douchen in bad.

Bewust compact sanitair.
Door het bad te verwijderen kwam er een hoop extra ruimte vrij in de badkamer, hierdoor hebben we een grote inloopdouche kunnen maken van 140 cm lang met Hansgrohe Raindance Select Showerpipe . Het Novellini Kuadra douchescherm scheid het toilet van de douche af. Het duoblok is vervangen door een Geberit up320 inbouwreservoir met Villeroy en Boch compact toiletpot. Compact wil zeggen dat deze toiletpot korter is dan standaard ( - 8 cm), dit wordt aan de achterzijde van de toiletpot afgesnoept het zitvlak blijft gelijk.

Aangezien er in de toekomst zonnepanelen gingen komen is er gekozen voor een electrische radiator ipv de conventionele radiator. Het badmeubel is bewust wat kleiner geworden en conform wens klant met spiegel uitgewerkt ipv spiegelkast.

Zeepmuurtje.
In de douche waren we op zoek naar opbergmogelijkheid voor shampoo etc.In eerste instantie werd er gedacht aan een nisje, echter brengt dit veel werk en kosten met zich mee. Verder was er niet veel plaats om een nis te maken in de douche, daarom is er gekozen voor een zeepmuurtje onder de douchekraan. Door een muurtje over de volledige breedte te metselen van 5 cm ontstaat er een mooie rand om shampoo kwijt te kunnen. Hier kun je meer flessen kwijt dan in een nis en het plateau loopt iets af zodat er geen water op blijft staan.

Verlaagd plafond met spots
Omdat er in de oude badkamer nog een oud schrootjesplafond zat, hebben we het gehele plafond verwijderd. Vervolgens is het plafond opnieuw uitgestrookt, alle electra en 12 volt verlichting vervangen en een gipsplaat plafond aangebracht. Op de gipsplaat is vervolgens een fijn schuurwerk stucwerk aangebracht. Verder is er ook gedacht aan de afzuiging om condens en dus schimmelvorming tegen te gaan, hierdoor is een gestuct plafond uitermate geschikt voor de badkamer

Grote tegels maken je badkamer groter.
Door gebruik te maken van 30 x 60 cm mat witte tegels lijkt de ruimte groter. Doordat er minder voegwerk zichtbaar is krijg je een rustiger beeld. De vloertegels zijn van Flamina uit de serie Space graphite. Deze zijn gelegd in het formaat 60 x 60 cm en zijn gerectificeerd, dat wil zeggen dat ze met minimale voegbreedte van 2 mm gelegd kunnen worden. Tegen de achterwand in de douche is de vloertegel gebruikt als accent muur, het chroom van de Hansgrohe Showerpipe geeft mooi contrast. Om deze tegels mooi vlak te krijgen is er gebruik gemaakt van een levelsysteem bestaande uit clips en wiggen.

Voegen.
Een groot voordeel van weinig voegen is makkelijker te onderhouden, tenslotte blijven voegen altijd gevoeliger voor vuil en kalkaanslag. Wij hebben dit probleem getakkeld door te werken met Schonox lijm en Sopro voegmiddel welke voegen hebben op basis van epoxy en dus keihard zijn. Voordeel is dat het vuil op de voegen blijft zitten en er dus niet intrekt.

Onderhoudsadvies.
Schoonmaakadvies voor het onderhouden van tegels in de badkamer: Gebruik enkel water met scheutje schoonmaakazijn, geen agressieve middelen. Mocht je echt grove vervuiling hebben adviseren wij gebruik te maken van HMK/Moeller Stone Care schoonmaakproducten zoals een R157 intensieve tegelreiniger of R159 tegel- en sanitairreiniger.

Oplevering.
Door een strakke planning en alles tijdig besteld te hebben, is deze badkamer na 2 weken weer netjes opgeleverd. De klant was verrast door de ontstane ruimte en waren uiterst tevreden, ze konden niet wachten om de badkamer in gebruik te nemen! Familie Warendorff veel plezier met jullie prachtige nieuwe badkamer!